Historie

IJsbaan ’t Goor is officieel opgericht in juni 1991.

Echter de eerste berichtgevingen waren er al vanaf oktober 1990, toen enkele bouwvakkers in de vorstverlet liepen en samen de zorg namen voor het maken en onderhouden van de ijsvloer.
De gronden van de ijsbaan waren destijds van de fam. Olthof die tegenover de ijsbaan woont.

Stichting ijsbaan ‘t Goor dankt zijn naam na oprichting aan het gebied, dat het Fiester Goor werd genoemd. Afgekort heeft de ijsbaan de naam ‘t Goor gekregen.
Voor de oprichting van de ijsbaan viel deze onder Plaatselijk Belang Mariënheem en vanaf juni 1991 is deze onder een stichting gevallen, namelijk Stichting ijsbaan ’t Goor.
Mensen van het eerst uur waren:

  • Voorzitter Jan Holtmaat
  • Secretaris Harrie Huisman
  • Penningmeester Gea ten Hoeve
  • Hennie Lammers als afgevaardigde van Plaatselijk Belang Mariënheem
  • Herman Rientjes bestuurslid Plaatselijk Belang
  • Gerard Plezier bestuurslid

Vanaf  de oprichting in 1991 tot 1995 heeft  het bestuur voor de nodige financiën gezorgd en in 1995 is de nu nog steeds aanwezige 400 meter baan gerealiseerd, waar destijds vele vrijwillige uren in zijn gestoken.
In die periode is ook een onderkomen aangeschaft (een gebruikte stacaravan) die ook nog nmalig is gebruikt voor de Mariënheemse midzomerfeesten.

In 2010 is door de gezamenlijke bedrijven, instellingen  en sportverenigingen een weekend georganiseerd onder de naam “ Mariënheem Timmert Aan De Weg” [MTADW].

Een onderdeel van dit weekend was een veiling avond, waarvan de opbrengst ten goede kwam voor de aanschaf van een nieuw onderkomen voor ijsbaan ‘t Goor.
Door de inzet van vele vrijwilligers is een nieuw onderkomen gerealiseerd in 2011 en is destijds op een ludieke manier geopend door de toenmalige burgemeester van Raalte Dr.  Piet Zoon.

Tevens is tijdens de opening in 2011 de nieuwe veegmachine in gebruik genomen.