Ons Nieuws

het gaat nu toch echt gebeuren !!!

Het is eindelijk zover. Vandaag de laatste ijsmeting gedaan.

En jawel we hebben de 7 cm gehaald. Dus we kunnen Schaatsen. Vanaf vrijdag 12 februari om 15:00 gaat de baan open.

Wij hanteren andere  openingstijden door Corona. Dus deze wijken af van de op de site vermeldde tijden. Houdt hier rekening mee.

Hieronder staat het protocol, de openingstijden en de entreeprijzen die wij gaan hanteren.

Maatregelen in verband met Corona
Wat is er mooier dan schaatsen op een mooie en veilige natuurijsbaan in winterse sferen? Als bestuur van de Stichting IJsbaan ’t Goor in Marienheem hebben wij de afgelopen tijd dan ook gekeken hoe wij onze natuurijsbaan binnen de geldende Corona-maatregelen kunnen openen indien het ijs dat toelaat. Op basis van adviezen en richtlijnen van de KNSB hebben wij een protocol opgesteld om te kunnen voldoen aan alle voorwaarden voor zowel onze vrijwilligers als alle bezoekers. Dit protocol is daarnaast ook met de Gemeente Raalte besproken.
Laten we blij zijn dat we mogen schaatsen op natuurijsbanen en gezamenlijk hebben wij een verantwoordelijkheid om te zorgen dat dit verantwoord gebeurt. Wij doen daarom een dringende oproep aan alle bezoekers om zich strikt aan de geldende richtlijnen van het RIVM te houden. Houd dus altijd tenminste 1,5 meter afstand van elkaar, schaats maximaal met z’n tweeën, blijf thuis bij (het vermoeden van) klachten, schud geen handen.

Protocol
In het protocol is verder het volgende opgenomen:
• De openingstijden ijsbaan zijn van maandag t/m vrijdag van 15.00 u. tot 20.00 u. Zaterdag 10.00 uur tot 20.00 uur, zondag van 10:00 tot 17:00 uur hierna wordt de baan gesloten waarna de vrijwilligers de baan zullen vegen en dweilen. Op deze manier kunnen onze vrijwilligers ook voor het ingaan van de avondklok thuis zijn.
• Aan de kassa worden entreetickets verkocht: jeugd tot 17 jaar €1.- / Volwassenen €2,-Deze entreetickets zijn alleen geldig op de dag dat deze is gekocht.
Graag gepast betalen.
• Persoonlijke bezittingen zoals telefoons, portemonnees worden niet in bewaring genomen.
• Door de grote hoeveelheid sneeuw en het inrichten van een extra fietsenstalling om in- en uitgaande bezoekers te scheiden is de parkeergelegenheid voor auto’s beperkt, wij vragen dringend te voet of per fiets te komen.
• Buiten de baan geldt een eenrichtingsverkeer middels dranghekken.
• De koek & zopie, kleedruimte en toiletten zijn gesloten. Het onderbinden van de schaatsen kan op banken die door ons langs de baan zijn gezet. Houd ook hier te allen tijde tenminste 1,5 meter afstand. Indien er even geen plek is verzoeken wij je om even te wachten tot het moment er wel ruimte beschikbaar is.
• Er is EHBO aanwezig.
• Toeschouwers zijn helaas niet welkom langs of op de baan.
• Ook worden er geen sleeën toegelaten
• Kan uw kind niet zelf schaatsen en heeft begeleiding nodig dan is 1 betalende begeleider welkom
• Bij vragen en/of opmerkingen over de maatregelen of over algemene zaken kan altijd een bestuurslid of vrijwilliger aangesproken worden. Zij zijn te herkennen aan veiligheidshesjes.
• Stichting IJsbaan ’t Goor Marienheem is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor de gevolgen van het niet nakomen van de (corona) maatregelen/voorschriften. Bij enige overtreding hiervan of het niet opvolgen van aanwijzingen van een bestuurslid of vrijwilliger zal de betreffende persoon worden verzocht de baan met onmiddellijke ingang te verlaten. Eventuele boetes die van overheidswege worden opgelegd aan de Stichting IJsbaan ’t Goor te Marienheem zullen te allen tijde worden verhaald.

  • Er mogen in totaal 175 personen op de baan schaatsen (jeugd en volwassenen samen)

Heel veel schaatsplezier